Vinske manifestacije

_______

Palićke vinske svečanosti

_______

Maj

Negujući tradiciju proslave Svetog Urbana, zaštitnika vinara i vinogradara u Subotičko – horgoškoj peščari, organizuju se Palićke vinske svečanosti. Tada se, uz druge prigodne programe, tokom celog dana mogu degustirati i kupiti odlična vina sa peska ali i druga vojvođanska vina. Manifestacija se organizuje na palićkoj Velikoj terasi.

Organizator: Park-Palić d.o.o.
Palić, Park Heroja bb
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Berbanski dani na Paliću

_______

Septembar

Berbanski dani su proslava berbe grožđa i drugih plodova koji sazrevaju početkom jeseni. Uz zabavni i gastronomski program, organizuje se bazar rukotvorina i mala pijaca prerađevina, meda, voća i vina. Kupovinom ili plaćanjem kaucije za vinsku čašu, na štandovima brojnih vinara, mogu se probati lokalna vina. Manifestacija traje dva dana.

Organizator: Park-Palić d.o.o.
Palić, Park Heroja bb
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Ulica vina - Interetno Festival Subotica

_______

Avgust

U Etnopolisu, gradu u centru grada, organizuju se i celodnevni vašar narodnih rukotvorina i igraonice za najmlađe, spremaju lokalni specijaliteti a uveče nastupaju folklorne grupe iz celog sveta. U okviru festivala organizuje se i Vinska ulica gde desetak lokalnih vinara tokom celog dana u drvenim kućicama izlaže, nudi na probu i prodaje svoja vina.

+381 (0)24 55 70 33
interetno@gmail.com
www.interetno.net

Dan mladog vina

_______

Treća subota Novembra

Tradicionalno okupljanje po vinskim podrumima povodom prve probe mladog vina preraslo je u manifestaciju. Iako se u evropskim vinarijama ova manifestacija obeležava trećeg četvrtka u novembru, na Paliću se iz praktičnih razloga održava treće subote u novembru. Tada se u Velikoj sali Velike terase, direktno od vinara mogu probati i kupiti vina.

Organizator: Park-Palić d.o.o.
Palić, Park Heroja bb
+381 24 602 780
info@park-palic.rs
www.park-palic.rs

Vinski maraton

_______

Septembar

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Vinski maraton namenjen je svima koji žele da se zabave, a uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, dobrom vinu, gastronomskim specijalitetima, muzici i druženju. Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti. Svaki učesnik trka može na start da izađe u originalnom sopstvenom kostimu, a najmaštovitiji će na kraju dobiti vredne nagrade. Cilj ovih trka nije da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave. U sklopu Degustacione zone posetioci mogu uživati u degustacijama vina, specijalitetima, ali i učestvovati u vinskim radionicama. Degustacije vina se organiziju i u lokalnim vinarijama, a oni koji vole romantiku mogu uživati u degustacijama na brodu koji plovi Palićkim jezerom. Cela manifestacija je ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke mogu da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

Organizator: Udruženje Vinski maraton
Beograd, Đorđa Jovanovića 7
+381 24 602 780
info@vinskimaraton.rs
www.vinskimaraton.rs

GORE