A Palicsi Állatkert

Kapcsolatba lépni

Cím: Krfska 4, Palić
Távbeszélő: +38124753075
E-mail: office@zoopalic.co.rs
Webcím: A Palicsi Állatkert

Munkaidő

Letnje radno vreme:
Svaki dan: 09:00 - 18:00
Zimsko radno vreme:
Svaki dan: 09:00 - 15:00

A Palicsi Állatkert intézményét 1950.05.31-én alapították. Az intézmény alapítója Szabadka városa. Szerbia északi részén található, a Palicsi-tó közvetlen közelében.

15 hektárnyi területen fekszik, és 10 hektárnyi megművelt parkterületből áll, amely hozzáférhető a látogatók számára, míg a fennmaradó 5 hektár mezőgazdasági és erdészeti földterület.

Az intézmény alaptevékenysége:

  • zoológia
  • botanika
  • oktatás és kultúra
  • a veszélyeztett növény- és állatfajok védelme
  • idegenforgalom és szórakozás.

Több mint 150 állatfajjal rendelkezik, melyek ötven objektumban találhatók, valamint az állat befogadó helyen 800 egyed található.

Az állatkerten belül egy botanikus kert is megtalálható, mely számos őshonos faj, valamint atipikus lombhullatók és toboztermők, illetve több tízezernyi saját termesztésű szezonális virágos növények ületetvényének gyűjteményét képezi. Az Állatkert kínálatát képkiállítások, szobrok, műhelyek, szemináriumok, szakmai gyűlések és konferenciák gazdagítják. Az Állatkertet évente több mint 150.000-en látogatják meg belföldről és külföldről is egyaránt. A Palicsi Állatkert az év 365 napján nyitva áll.

A múlt század 80-as éveitől, az Állatkert egyben pedagógiai intézményként is működik, ahova a tanulók szervezetten érkeznek látogatóba. Az általános iskolások számára, oktatási műhelyek és szakmai.

TOP