Kelebiai erdő

_______

Kelebiai méntelep

_______

A kelebiai határátkelőtől mindössze néhányszáz méterre található a Kelebiai méntelep. A korszerű istálók, fiákerek, a lovaskocsi-múzeum, a versenypálya, a tavacska és a gyönyörű park csak néhány dolog, amivel találkozhatnak ezen a messze híres méntelepen.

Több, mint 60 lipicai ló található itt, a látogatóknak pedig lehetőségük van lovagolni, lovaskocsival utazni, vagy a ménes legjobb lovaglóinak előadását megtekinteni. Számos minőséges lóalom nevelkedett ki ezen a helyen. A méntelep ma egy 20 hektáron elterülő, rendezett területtel rendelkező, lenyűgöző komplexum.

A modern felszereléssel rendelkező istállók, lóboxok, körkarámok, futtatókarámok, versenypályák és a tágas legelők teszik ezt a ménestelepet a lovak fenséges élőhelyévé, és ezzel együtt mennyei érzést keltenek a látogatókban és turistákban is. A Kelebiai ménestelep célja a lóversenyzéshez és díjlovagláshoz való lovak tenyésztése.

A Kelebiai ménestelep 1995 óta vesz részt lovasversenyeken, amelyek során a kelebiai lipicai lovakat prezentálja. A Szerbiai Lipicai Lótenyésztők Országos Egyesületével együttműködve, 2006-tól kezdődően a Kelebiai ménesen megy végbe a csődörök licenceztetése, amely a CSŐDÖRÖK BAJNOKSÁGA néven fut. A méntelep keretein belül üzemel az aktív Favory Lovasklub is, amelyben lovaglóiskola üzemel.

Szervezetten tartanak individuális és csoportos órákat is a kezdők és a lovaglásban jártas személyek részére egyaránt. A méntelep Szerbiában, 500 méterre található a szerb-magyar Kelebia-Tompa határátkelőtől, Kelebia falun, 11 km távolságra Szabadkától.

TOP