Zoološki vrt

Kontakt

Adresa: Krfska 4, Palić
Telefon: +38124753075
E-mail: office@zoopalic.co.rs
Web adresa: Zoološki vrt

Radno vreme

Letnje radno vreme:
Svaki dan: 09:00 - 18:00
Zimsko radno vreme:
Svaki dan: 09:00 - 15:00

Zoološki vrt Palić je osnovana 31.05.1950.godine. Osnivač ustanove je grad Subotica. Nalazi se na samom severu Srbije, u neposrednoj blizini jezera Palić.

Površina na kojoj se prostire iznosi 15 hektara i sastoji se iz 10 hektara kultivisanog parkovskog prostora koje je dostupno posetiocima, dok je 5 hektara poljoprivredno i šumsko zemljište.

Osnovna delatnost ustanove je:

  • zoologija
  • botanika
  • obrazovanje i kultura
  • zaštita ugroženih vrsta biljaka i životinja
  • turizam i razonoda.

Raspolaže sa više od 150 životinjskih vrsta koje su smeštene u pedesetak objekata, dok se u prihvatilištu za životinje nalazi preko 800 jedinki. U sklopu ZOO vrta je i botanička baština vrta koja predstavlja zbirku mnogih autohtonih vrsta, kao i netipičnih lišćara i četinara i više desetina hiljada sadnica sezonskih cvetnica sopstvene proizvodnje.

Ponudu Zoološkog vrta upotpunjuju izložbe slika, skulptura, radionice, seminari, stručni sastanci i konferencije. Godišnje ZOO vrt poseti preko 150.000 posetilaca iz zemlje i inostranstva. Zoološki vrt Palić je otvoren 365 dana u godini.

d osamdesetih godina prošlog veka ZOO vrt funkcioniše i kao pedagoška ustanova u koju đaci organizovano dolaze u posetu. Tom prilikom za osnovce se organizuju edukativne radionice i stručna predavanja, dok srednjoškolci i studenti dolaze na stručnu praksu i volontiranje

GORE