Tonković Borászat

Több információ

📶 – WiFi
🐶 – Pet friendly
🅿️ – Parking

Munkaidő

Előzetes bejelentkezés alapján

Palics közelében, Királyhalom dűnéin található a Tonković borászat szőlőskertje. Egy európai családi szőlőskertet és pincét idéz. Mivel úgy tekintik, hogy a világi borkészítés jövője az autentikus helyi borokban rejlik majd, itt kizárólag egy szőlőfajtát termesztenek, mégpedig az őshonos kadarkát. A kadarka bizonyította, hogy kiváló borfajtákat tud adni. A vörösborok nagy részben nehezek, míg a kadarka könnyed és itatja magát, ez is a fő jellegzetessége.

Úgy hiszik, a kadarka erre a térségre még a XVII században érkezett, egy ideig elterjedt volt, de később feledésbe merült. Erről, és számos más érdekességről mesélnek a házigazdák a saját látogatóiknak. A borospince már az arra vezető útról felismerhető, hisz egy domb oldalában fekszik, emellett pedig egy fehér, borkóstolásra kialakított tanyaház uralja a tájat.

Az előre egyeztetett csoportok részére, a borkóstolás mellett a hazai konyha specialitásait is felszolgálhatják, amelyek kíséretében a kadarka legjobb tulajdonságaival fog előrukkolni.

TOP