Ajándéktárgyak És Kézműves Termékek

Szuvenírek

_______________

Szabadka, Szabadság Tér 1

+381 (0) 24 670 350
info@visitsubotica.rs

Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 08h - 16h
Szombat: 09h - 13h

Palics, Hősök parkja 13

+381 (0) 24 753 111
info@palic.rs

Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 07h - 15h

Jovan Nenad cár tér 11

+381 (0) 64 20 52 451
natura.s@gmail.com

Nyitva tartás:
Hétfő - Szombat: 09h - 20h
Vasárnap: 09h - 14h

Kézműves Termékek

_______________

Hogyan csinálják ezt? Ezt lehetetlen gépek nélkül elkészíteni! Ezt valóban el lehet készíteni puszta kézzel? Magunkkal vihetjük ezt emlékbe?

Azok számára, akik valami igazán kivételesre vágynak, akik a helyi lakosokkal szeretnének barátkozni, vagy akár egy napot eltölteni velük, tevékenységek színes palettája biztosított, és ez a városban való tartózkodásukat biztosan különlegessé teszi majd. Különféle programok állíthatók össze igény és a megvalósítandó célok szerint.

Megtanulhatják a szalmából készült ajándéktárgyak kidolgozásának hagyományos technikáit, vagy régi motívumok alkalmazásával fából, vagy kőből készült műalkotást készíthetnek.

Teljeskörű élmény érdekében ajánljuk a kézműves műhely, vagy a műterem látogatását, amely során a házigazdák és tanítóik megszervezhetik Önöknek azt is, hogy kipróbáljanak valamit a hazai konyhából.

Szalmaképek készítése

A szalmaképek készítése autentikus naiv művészeti ágazat, amely egyedinek számít Szabadkán és annak környékén. A képek és a dekoratív tárgyak fonott szalmából készülnek. Ezek a csodálatos aranyszínű kollázsok a fények és az árnyékok játékában megmutatják nekünk, hogy a szalmának számtalan árnyalata van.

A gyapjútól a filcig

Tanulják meg, hogyan készítsenek tárgyakat hazai filcből a nemezelés technikáját alkalmazva. Ez egy folyamat, amely során a gyapjút egymásra helyezik, benedvesítik és kócolják az egymásra helyezett gyapjúrétegeket, és ezáltal alakulnak ki az anyagban a mintázatok.

Famegmunkálás

Sajátítsák el a fából készült figurák és a gonosz szellemektől óvó fából készült mitológiai védelmezők kidolgozásának technikáját. Kezdjék meg a folyamatot a megfelelő fadarab kiválasztásával, határozzák meg a vonalakat, amelyek alapján kifaragják azt, és a végén csiszolópapírral dolgozzák el míg a kívánt alakot megkapják.

Naiv üvegfestés

A naiv üvegfestészet technikája igencsak fejlett a környező falvakban. Másképpen “fordított” festésnek is nevezik, mert a művész a legapróbb részletekkel kezdi művét, és csak ezt követően tér át a nagyobb részletekre. Ezen technika elsajátítása igencsak szórakoztató lehet, és egyben nagy kihívást is jelent.

TOP