Szabadka Ízei

_______________

Szabadka, Szerbia legészakibb részén található város, leginkább a gazdag gasztronómiai kínálatáról ismert. Kiváló célpontja azoknak, akik szeretik a hagyományos, mégis korszerű értékeket, mert ez egy olyan város, ahol a báj és a hedonizmus életstílus, a nyugalom és a tolerancia pedig a lakosok legfőbb jellemzői.

Szabadka és környékének gasztronómiája igencsak ismert sokszínű ízeiről, amelyek az erre a térségre jellemző különböző kultúrák és hagyományok ötvözeteiként jöttek létre. Ebből eredendő, hogy nálunk német, török, magyar, montenegrói, bosnyák és más konyhák ételeit szolgálják fel, amelyek a térségünk ízletes specialitásainak élkészítési alapjaként szolgálnak.

A receptek, amelyek alapján elkészülnek a legfinomabb ételek, ötvözik a sós és az édes ízeket, az ezen térségben élő nemzeteket és hagyományokat és a modern konyhát. Biztosak vagyunk abban, hogy élvezni fogják a gasztronómiai kínálat sokszínűségét, a csúcsminőségű ételeket és borokat, de a tamburás zenészeket is, akik örömmel húzzák majd el az Önök nótáját.

A város felé közeledve tágas gyümölcsösöket és szőlőkerteket fognak látni, amelyeken zamatos almát, körtét, birsalmát, sárgabarackot és természetesen szőlőt termesztenek. De ha már erről tudomást szereztek, nincs szükség arra, hogy a térség fantasztikus pálinkáit és borait külön bemutassuk- annyit kell csak tennünk, hogy meghívjuk Önöket egy élvezetes kóstolóra!

TOP