Vinarija Petra

Dodatne informacije

📶 – WiFi
🚬 – Smoking allowed
🅿️ – Parking

Kontakt

Adresa: Salaš 222, Palić
Telefon: +38163646600
E-mail: info@vinarijapetra.com
Web adresa: Vinarija Petra

Radno vreme

Iskljucivo po najavi

Porodični vinograd “Petra” nalazi se u Subotičkom vinogorju, u blizini obale Palićkog jezera, u prelepom prirodnom ambijentu koji nudi idealne uslove za uzgoj vinove loze. Porodično imanje ima 10 hektara, od kojih je skoro 3 hektra pod vinovom lozom starosti 7 godina.

Brižljivo birana parcela se nalazi na geografskoj širini S 46.07652 stepeni, geografskoj dužini 19.76987 stepeni i na nadmorskoj visini od 106 metara. Nakon analize tla, uzimanjem njegovih sastojaka i pažljivim proračunima, izabrani su najbolji klonovi vinove loze pogodni za ovo stanište: Pinot Noir, Pinot Grigio i Traminac.

Sam vinograd ima odličnu drenažu tla pri čemu se strogo vodilo računa o jednakom i kontrolisanom prinosu grožđa. Grozdovi su male težine, 100-120 grama, i svaka bobica sadrži jednake fenolne sastojke i organoleptička jedinjenja. Špaliri vinograda su u potpunoj ravni, odlično podešeni, kako bi svaki grozd imao potpuno isto izlaganje suncu, vetru i kiši.

Svaki drugi špalir je zatravljen kako bi se u potpunosti sprečio i neutralisao korov koji nije pogodan za vinovu lozu i doprineo za kontrolisani niski prinos grožđa. Usled dobrog položaja vinograda i usklađenih spoljašnjih faktora, njegovo održavanje se vrši skoro prirodnim putem.

Ukoliko ste zainteresovani za degustaciju vina potrebno je unapred se najaviti.

GORE